Nový Rok, nový začátek?

Photo by freestocks.org from Pexels https://www.pexels.com/photo/abstract-art-blur-bokeh-285173/
Je to úžasné (možná děsivé) jak ten čas letí. Když jsme malý, každý den se nám zdá nekonečný a rok je pro nás něco nepředstavitelného. Vždyť právě proto se děti hned při pozdravu chlubí, jakého čísla dosáhly. "Už je mi pět, brzo půjdu do školy!" přivítá nás snad každé předškolní dítě a je vlastně jedno, jestli už víme, jak se jmenuje.

Zatímco pro děti je každý nový rok něco nepředstavitelného a úžasného, pro většinu dospělých se 31. prosince stalo magickým datem, které má spíše příchuť strachu, nenaplněného očekávaní a občas i smutku, že ten rok nebyl přesně podle našich představ. A co si budeme povídat, občas bychom raději zastavili čas. Kdy jindy než s novým rokem začít přemýšlet nad všemi resty a pokusit se dát život znovu do kupy? 

Možná by se nám občas ulevilo, pokud bychom s urovnáváním vlastního života začali hned, jakmile si to náš život žádá. Není potřeba abychom čekali na novoroční přípitek, vždyť začít nanovo jde vždy - věřte, mám v tom bohatou praxi. Jakožto prokrastinátor s poruchou soustředění začínám každý týden s novým seznamem a odhodláním :-). 

Nicméně co je opravdu super na Novém Roku, je to velké množství programů které se vás snaží provést celým lednem tak, abyste se opravdu mohli změnit. Něco přeci jen na té pravdě, že pokud budeme něco dělat po 30 dní, tak se to stane naším zvykem, je.

Zatímco meditační měsíc mi moc nevyšel, protože jsem zjistila, že mé jazykové vybavení přeci jen nezvládá dostat se do meditační nálady a přitom překládat instrukce z angličitiny do češtiny, výzva minimalistů se mi zalíbila a hodlám jí zkusit, tak doufám, že se to povede. O výzvě vám napíšu celý jeden článek a pokud budete mít zájem, ráda vám ukážu jak se s ní popasuji.

Ačkoliv si na přání všeho nejlepšího do Nového Roku moc nepotrpím, přeji vám ať je pro vás další rok tím zlomovým, kdy dosáhnete všech svých předsevzetí a dostanete vše, co si přejete.

Hlavně nezapomeňte, na každém novém roce je nejdůležitější jediná věc - zapamatovat si, že v datech máte psát jiný rok, letos 2018 :-)




Komentáře

Oblíbené příspěvky